Ett vindsäkert paraply

Hösten för med sig både regn, rusk och vind. Med detta i åtanke är det alltid rekommenderat att greppa tag i ett paraply innan du ger dig ut under bar himmel. Med paraplyet i högsta hugg kan du säkerställa att du undviker våta kläder och förkylningar. Ännu bättre är det om du specifikt vänder dig till ett paraply med ett vindsäkert system. Vid aggressiva vindar vänds skärmen ut och in snarare än att brytas av, och därför skonas regnskyddet så att du slipper att ersätta det. Med hjälp av ett högkvalitativt vindsäkert paraply är höstrusket ingen match för dig.

En hopvikbar regnponcho

Paraplyer kan vara en aning omständliga att konka runt på, så om du inte har möjligheten att ta med ett paraply kan du istället vända dig till ett annat händigt regnskydd. Mer specifikt talar vi om regnponchos eller engångsponchos. Fördelen med det här regnskyddet är att det kan vikas ihop och förvaras i handväskan. Då tar det inte upp något större utrymme samtidigt som det dessutom knappt väger mer än några tiotals gram.

När regnet väl börjar ösa ner gäller det bara att vika ut regnponchon, sätta på dig den och fälla upp huvan. Plötsligt har du ett effektivt skydd mot regnet som kommer att göra susen när de kalla höstdagarna kommer på besök.

En försvarsspray och ett överfallslarm

Världen omkring oss är inte alltid säker, och därför är det inte enbart regnet som du kan behöva skydda dig mot. Stölder, angrepp och våld av olika slag är tyvärr en verklighet som många har oturen att stöta på. Lyckligtvis nog finns det ett flertal olika hjälpmedel som kan se till så att du känner dig trygg och säker när du ger dig ut – särskilt under vinterhalvåret när mörkret lägger sig tidigare än vanligt.

Det första hjälpmedlet som du bör ha med i handväskan är en försvarsspray. Den fungerar likt pepparspray på så vis att den tillfälligt förblindar angriparen och ger dig nog med tid att fly från platsen. Försvarsspray är licensfritt, och du kan därför beställa sprayen online utan att behöva en vapenlicens eller liknande tillstånd.

Ett ytterligare hjälpmedel som du inte får glömma att ha med dig är överfallslarmet. Den här manicken är liten nog att ha i handväskan eller fickan, och den är ansluten till ett vaktbolag. När du trycker på larmknappen skickar du iväg en varningssignal till vaktbolaget, och de har sedan möjligheten att kontakta polisen. Om du hamnar i en farlig och våldsam situation trycker du därför på knappen och hjälp anländer inom kort.

Källa: egenskyddsguiden.se