Det kan faktiskt duga gott och väl med att göra en bra taktvätt Stockholm samt att efter det se till så att du underhåller och sköter om det på ett bra sätt. En fördel med att göra en taktvätt, det är att du får bort smuts och andra föroreningar som gärna sliter på taket. Slits taket, så förkortas ju dess livslängd.

Att tänka på då du ska göra en taktvätt

Det du ska bestämma dig för allra först, det är om du ska göra din taktvätt på egen hand, eller om du ska anlita ett företag som sysslar med taktvätt i Stockholm. Grejen är ju att olika sorters takbeklädnader ska göras rent på olika sätt. Det har att göra med att de har olika ytskikt och det gäller att inte skada detta. Sedan är det ju även så att det finns olika metoder för att tvätta tak. Samt att det går även att satsa på en efterbehandling. Det så att taket håller bättre och får en längre livslängd.

Hur ofta en taktvätt ska göras, det har att göra med var ditt hus ligger samt om den är utsatt för mycket föroreningar och växtligheter. Oftast är det så att det räcker bra att göra en taktvätt med några års mellanrum. Dock bör man mellan det se till att hålla taket fritt från löv, kvistar och annat.

På vilka takbeklädnader går det att göra en taktvätt?

Det är fullt möjligt att tvätta alla sorters takbeklädnader. Dock är det så att en del material kan behöva ha en något mjukare rengöring så att den inte skadas. Vissa takbeklädnader bör därmed inte tvättas med en högtryckstvätt.

Tegelpannor kan täckas med mossa, alger och annat och behöver då tvättas. Det kan vara bra att använda ett algmedel som löser upp just alger, smuts och mossa. Skölj av med en vattenslang, inte högtryckstvätt. Det kan skada pannorna.

Hitta ett bra takföretag för en taktvätt i Stockholm

Om du ska tvätta taket så kan det vara bra att låta ett företag göra det åt dig. För då kan du samtidigt få hjälp med annat underhåll av taket, som att måla det eller ge det en behandling. Ett bra företag du kan vända dig till om det är så att du behöver en taktvätt Stockholm, det är Tectorius. Detta företag börjar med att ge ditt tak en djuptvätt så att alla pannor är rena från mossa, alger och annan smuts. Efter att de gjort rent taket, så gör de en så kallad försegling av taket. Denna försegling är vattenavvisande och tålig. Som sista steg sedan, så avslutar de med en ytbehandling. Denna behandling gör att taket blir som nytt samt att det kommer att hålla tätt bra länge. Du kan få den i samma färg som innan, eller välja att få en helt ny färg på taket.