LED-armaturer håller längre än traditionella varianter och är en miljövänlig lösning utan kvicksilver. Vi berättar mer om LED-lysrörsarmatur.

Vad är en LED lysrörsarmatur?

LED allmänbruksarmaturer är också kända som LED-lysrörsarmaturer. De är väldigt intressanta för dig som vill erhålla en låg energiförbrukning. En LED lysrörsarmatur har också en livslängd på mer än 70 000 timmar. Detta motsvarar en period på cirka 25 år! Beroende på tillämpning och/eller situation kan du välja önskad storlek, färgtemperatur och ljusflöde.

Vad finns det för fördelar?

Det finns många goda skäl att byta ut din vanliga taklampa mot en lysrörsarmatur med LED-teknik. Dels en högre effektivitet på upp till 90%, vilket innebär att du sparar el och därmed energikostnader. En extremt lång livslängd på upp till 70 000 timmar, vilket innebär att lysdioden är praktiskt taget underhållsfri. Dessutom blir inköpspriset avskrivet på kort tid. Eftersom inget kvicksilver används i lysrörsarmatur LED är det en hållbar, miljövänlig och riskfri form av belysning som till och med är återvinningsbar. LED-tekniken är helt flimmerfri genom hela lampans livslopp och den blir ej heller varm.

Vilken färgtemperatur ska jag välja?

Beroende på färgtemperaturen är lysrörsarmatur lämpliga för vissa rum. Varmvitt ljus kan användas i receptioner, omklädningsrum, foajéer, matsalar, väntrum och allmänna utrymmen, t.ex. en hall eller korridor. Kallvitt ljus främjar koncentration och synförmåga. Därför används den här färgtemperaturen ofta i lagerlokaler, utställningslokaler, fabriker, byggvaruhus och stormarknader. Har du större nytta av en LED lysrörsarmatur med en ljusfärg som motsvarar naturligt dagsljus? Välj då dagsljusvitt. Den här färgtemperaturen är särskilt användbar när du arbetar på dagen eller natten. Med den här ljusa färgen kan du tänka dig användningsområden som verkstäder, laboratorier, hälsovård, tryckerier och stall med (levande) djur.