Sofie startade företaget efter sin utbildning till medicinsk fotterapeut för 27 år sedan. Idag erbjuder företaget även spa-terapi, laserterapi, massage och kostrådgivning.

Vad var det som fick dig att ta steget till att bli entreprenör?

Efter min utbildning hade jag inte så många val till arbetsplatser då få platser har anställd personal gällande medicinsk fotvård, då de flesta jobbar som egna företagare. Sedan lockad friheten att få forma sin egen salong med den inriktning som var viktig för mig och min kunskap.

Vilket är ditt bästa tips till de som går i tankar att starta?

Bästa tips är att skaffa sig så mycket kunskap att driva företag genom olika aktörer inom ex Kommunen. Kurser som ex starta eget mm. Ta hjälp med den ekonomiska redovisningen om man inte har kunskap själv, det är så viktigt att inte hamna snett i redovisning av ex moms o skatter. Börja i lite mindre skala och inte satsa för stort och onödigt dyrt. Bygga en stabil grund som sedan får växa med tiden.

Vilket tips vill du ge nyblivna entreprenörer?

Sätt igång och nätverka och få fina kontakter till nya blivande kunder och samarbetspartner. Tro på dig själv och din affärsidé fullt ut och jobba hårt mot satta mål. Stå på dig och satsa.

Tillgänglighet till sina kunder är nog den viktigaste biten för nöjda kunder. Att svara i telefon eller på mail är grunden till förtroende och stärker banden eller att följa de öppettider man har uppgett om det är en sådan typ av verksamhet man bedriver där kunden själv kommer till dig.

Vad är det bästa med att vara entreprenör?

Det bästa är nog att få växa och forma sitt företag i den riktning man önskar. Känna friheten men också det ansvar man bär om man som jag har anställda i sin verksamhet. Jobba tillsammans och uppnå mål som är satta. Känns stolthet att få vara en del av Sveriges företagare.

Största utmaningen?

Den största utmaningen är nog ändå sin egen hälsa. Skulle en sjukdom drabba en så kan det vara slutet på en lång karriär. Vi är sårbara som egna företagare så där är skillnaden som störst mot att vara anställd. Det gäller att ta ut lön från sitt bolag från första dagen även om den inte alltid är så stor. Bygga grunden för ett socialt skyddsnät och sin egen pension i framtiden.

En viktig del för hållbart företagande är en hållbar företagare, hur gör du för att ladda batterierna?

För att hålla som företagare gäller det att ta sig tid att vila. Mina egna arbetsveckor är lång över 50 timmar men när jag är ledig då är jag bra på att varva ner. Mina batterier laddas oftast med fina vänner gärna med en god middag eller kanske i solstolen i vår fäbodstuga i Allmänninge Fäbodar. Där kommer man ner på jorden med lite pyssel och mängder av må-bra-saker.