”Hallå! Här är Olssons Buss i Åre! Fick levererat min sönderbackade stora skidbox i morse. Den är ju som ny! Och nu sitter den på plats igen bak på bussen. Ville bara tacka för ett utomordentligt arbete!”

Jag lovade framföra budskapet till ägarna och avslutade samtalet med att önska bussägaren en fortsatt framgångsrik vintersäsong.

Av Larsa fick jag sedan veta att en så stor skidbox betingar ett pris på 150 000 – 200 000 kr, och att reparationen kostade en liten bråkdel av nypriset!

Vintern och väglaget har ju som bekant varit extra besvärliga hittills i år, vilket har inneburit att det nu står ett dussintal personbilar i kö för reparation på Plåtverksta´n.

”Många lastbilar, bussar och större husbilar här i Mellansverige har också haft det problematiskt med krockar och avåkningar på hala vägbanor. Ofta välter lastbilens släp och med den vridning som då uppstår, kan lastbilens hytt bli kraftigt demolerad. Flera av dessa skador kommer hit till oss.”

Förklarar Joakim Lövgren en av sönerna.

”Vår specialitet är att återställa lastbilshytter och bussar till ursprungligt skick. Vi har chassi rikt för tunga fordon och samarbetar med lastbilsverkstäder för rikt och lackering." Kompletterar Larsa.

Ofta krävs det demontering och nedskruvning av olika delar. Plastskivor och metallplåtar som skall bytas ut måste skäras loss. Därefter kommer riktning med vår egen nya utrustning och lasermätning för att få korrekta avstånd och vinklar. Oftast måste det till nya rutor runt om. Slutligen gör vi ytfinish, rostskyddsbehandling och lackering.”

”Vi gör allt här hos oss, en helt komplett och färdig leverans. En one stop shop! Inga onödiga transporter mellan olika arbeten!”  säger Larsa med viss stolthet.

”Industriprodukterna i form av stålbalkar och större komponenter blir fler och fler, och räddningstjänsten hjälper vi både med deras fordon och till exempel de stora extra vattentankarna på ca 10 000 liter.”

 Avslutar Larsa, som enligt folkbokföringen egentligen heter Lars-Erik Lövgren. En verkligt flexibel, innovativ och uppfinningsrik man!

Kontakta gärna Larsa eller Annika för mer information
070-301 51 27
0290-378 86
info@platverkstan.se
http://www.platverkstan.se

Text  Horst Mueller                                                                            Foto  Plåtverksta´n