Sedan var det ju detta, om man ska ha en av varje, eller satsa på en multifunktionsskrivare. En sådan har nämligen alla funktioner du kan behöva. Den kan skriva ut, den kan kopiera och det går att scanna in dokument. Vad som passar dig och ditt företag vet du bäst själv.

Hyra skrivare och kopiator
Om det är så att du hellre hyr skrivare och kopiator, så kan du göra det hos PrinterGuys. För att hitta rätt sorts kopiator är det bra att fundera på hur ofta du behöver kopiera eller skriva ut. Det finns ju idag en mängd olika modeller och storlekar på både skrivare och kopiatorer. En stor fördel att ha skrivare på abonnemang är att du inte behöver något mer än papper och ström. Maskinen, samt toner med mera ingår oftast i abonnemanget.

Vem uppfann kopiatorn?
På världens första elektroniska fotokopia så står det 10-22-38 Astoria, så det innebär att den första kopiatorn fanns den 22 oktober 1938 i Astoria. Chester F Carlson var den man som hade patent på denna maskin. Han ville ha samarbete med något företag som kunde hjälpa honom att utveckla hans idé. Haloid var ett företag som kom att bli intresserade, då de tillverkade fotopapper. De bytte senare namn till Xerox. Dock fanns det sätt att ”kopiera” på under 1700-talet. James Watt konstruerade då den så kallade kopiepressen. Senare, under 1875 kom Edison med den så kallade vaxstencilen.