Det har visat sig att så kallad smygreklam är något som många människor fastnar för idag. Det kan vara när ett företags namn dyker upp när man minst anar det, till exempel

● under en nyhetssändning eller presskonferens

● i en film eller TV-serie

● när någon man känner bär företagets logo

Nedan berättar vi om smygreklam och hur du som företagare kan syssla med detta på ett smart och effektivt sätt.

Tevens makt

Det är känt att TV-reklam är ett effektivt sätt att visa upp företaget och skaffa nya kunder. Syns dessutom företaget i smyg under sändningstid är det ännu mer lönsamt.

Direktsänd TV

Det händer ofta under direktsända nyheter att någon i bakgrunden går omkring med en stor kasse med ett företags logo på, eller att ett företags lastbil kör förbi. Det väcker ofta tittarnas uppmärksamhet.

Presskonferenser för till exempel en fotbollsmatch kryllar av reklam för olika företag. Men fotbollsstjärnorna själva kan också påverka, till exempel genom att

● bära något plagg med företagets logo på

● hålla i en penna med ett företags logo 

Filmer och TV-serier

I filmer och TV-serier är det dock mer komplicerat för företag att synas i smyg, eftersom de inte är direktsända. Det finns dessutom mer protokoll och specialtillstånd för att få visa upp andra företag. Det händer ändå ibland, och det visar sig ofta vara en väldigt lyckad reklam för företaget.

Bekanta människor med företagets logo

Människor i vår omgivning har oftast ett väldigt stort inflytande på våra liv. Det är inte så konstigt att de lätt påverkar oss omedvetet genom att visa upp sig klädd i ett företags logo.

Mössor till vintern

Det ser kanske inte genast ut som reklam, men snygga mössor med tryck är ett utmärkt exempel på smygreklam för ett företag.

Som sagt, mössan ska vara snygg, och det är viktigt för företaget att tänka på rätt val av

● färg

● logons storlek och layout

Att välja rätt slags färg till mössorna för att göra dem lätta att kombinera med de flesta andra plagg är väldigt viktigt. Kör exempelvis inte med en skrikande orange mössa och en otydlig logo som knappt syns.

Kepsar till varmare dagar

Kepsar med tryck passar perfekt för att göra reklam för företag under våren och sommaren. Precis som med mössorna, lönar det sig att fundera ut en snygg design med rätt slags färger och layout för att ge en så klar bild av företaget som möjligt.

Kepsar är dessutom perfekt, eftersom de kan användas av

● män,

● kvinnor

● och barn.

Eftersom kepsar är den populäraste huvudbonaden, samt att de kan användas av människor i alla åldrar, når företaget ut till en så stor publik som möjligt.

Mindre föremål med företagets namn

Du behöver skriva ner något, och din kompis lånar dig en penna med ett företags logo på. Du kommer omedvetet att koppla ihop företaget med något positivt eftersom din kompis tydligen gillar det här företaget.

Därför kan det vara lönsamt för företag att dela ut små praktiska föremål med logon på, till exempel:

● pennor 

● kylskåpsmagneter 

● pinsar

Sammanfattning om smygreklam

Människor blir lätt påverkade av smygreklam idag. Det hänger ofta ihop med att någon i vår omgivning förespråkar för ett visst företag.

Offentlig TV-reklam kostar skjortan för företag, men smygreklam på TV spelar en enormt stor roll för att ge bättre synlighet för företaget.

Att dela ut pennor, kepsar eller mössor där företagets namn syns är utmärkta exempel på smygreklam som lönar sig för företag. De är praktiska saker som människor använder i vardagen, och når därför ut till så många människor som möjligt.