Det går även att ha den på terrassen, som kantstöd för rabatten eller till och med göra mur med den. Idag är utbudet av färger, former och stenarter enormt. Du hittar marksten hos Jemfix till bra pris. Du kan välja att lägga markstenen som en enhet med samma färg och form så väl som du kan blanda färger och forma mönster med mera. Det går göra en massa snygga saker med denna sorts sten! Det är egentligen bara din egen fantasi som sätter begränsningar på vad du kan göra med dem.

Välja rätt marksten

Om du tänkt att använda dig av marksten så är det bra att först tänka vad det är du ska göra med den. Ska den läggas i en gång, eller ska du göra en uteplats? Det är bra att veta ändamålet för stenen, så att du väljer rätt storlek, form och tjocklek på dem. Fundera på om du vill ha avlånga, fyrkantiga, femkantade, runda eller andra former på markstenen. Regelbundna stenar är enklare att lägga, men oregelbundna stenar kan ge ett mer levande intryck.

Fundera sedan på materialet. Marksten kan nämligen bestå av granit, marmor, kalksten, skiffer, sandsten och betong. Fundera även på om du vill ha en viss färg eller kulör på dem.

Tjockleken på dem kan även spela roll. Om det ska vara för en uteplats, så går det bra med tunnare sten, men ska det vara för en uppfart, så måste det vara tjockare sten. Det för att stenen ska klaara av trycket som kan bli där av bilar med mera.