Spabad ökar i popularitet

21/11, 2018 kl. 13:58

Allt fler har upptäckt fördelarna med ett spabad, där man kan bada utomhus hela året men också inomhus för den som har utrymme för det!
Ett spabad i trädgården är ett sätt att höja livskvaliteten, en samlingspunkt där man umgås med familj och vänner, en naturupplevelse och samtidigt väldigt avslappande. Man behöver ju inte åka någonstans när man kan få en spontan och skön terapeutisk massage i hemmamiljö.
Arctic Spa Norr har sitt kontor och utställning i Gävle där Christian Hedin är chef och tillsammans med personalen ser till att hela Sverige kan njuta av handbyggda kanadensiska spabad. Servicebilar finns både i Stockholm och Karlstad. Man kan också provbada i utställningslokalen på Kryddstigen!

  • Christian Hedin.
  • Bättre tillgänglighet för service!
  • Bättre tillgänglighet för service!

- Spabad är ett otroligt bra sätt att få njuta av trädgården på sommaren och som förlänger nöjet till året runt, säger Christian Hedin. Rätt val av spabad gör det säkert och behaglig att använda det utomhus även mitt i smällkalla vintern.
På företaget kan ett spabad göra det lilla extra som gör att personalen mår ännu bättre.
– Om spabadet minskar sjukfrånvaron med en dag per månad så betalar sig spabadet, säger Christian Hedin. Vi erbjuder olika typer av finansiering och för de flesta företag är det leasing som är mest förmånligt.
Leasingkostnaden är avdragsgill eftersom det handlar om personalvård!
Placering
En del väljer att placera sitt spabad inomhus, men många föredrar att placera det utomhus i eftersom vattnet i spabadet är uppvärmt till över kroppstemperatur även kalla dagar.
- Våra spabad har två värmare på vardera 3,6 kW, totalt 7,2 kW, vilket gör att Arctic Spa håller temperaturen i flera timmar, säger Christian Hedin. Många spabad har mycket lägre effekt vilket gör att de inte håller temperaturen lika länge, särskilt när et är riktigt kallt.
Det är därför inga problem att bada utomhus även i nästan arktisk kyla.
- Många upplever spabad som behagligare utomhus när man får uppleva det oavsett väder och natur, säger Christian Hedin. Normalt har man en vattentemperatur på 37,.5 till 40 C, vilket gör att spabadet i minusgrader utomhus upplevs både behagligt och lyxigt.
Varma sommardagar kan man använda spabadet för avsvalkning om vattentemperaturen är under kroppstemperaturen, vilket känns svalkande för kroppen.
- Rekommendationen är att man placerar spabadet utomhus och nära till en ingång, vilket gör det enkelt att ta sig inomhus när det är kallt eller snöigt, säger Christian Hedin. Utsikten och omgivningen kan också avgöra var man ställer det
Installation
– Arctic Spa är en kanadensisk tillverkare som gett oss uppdraget att sälja och distribuera deras produkter i Sverige, säger Christian Hedin. I Kanada har de ju erfarenhet av minst lika kalla vintrar som hos oss!
Arctic Spa Norr erbjuder också komplett installation med eldragning, inkoppling av vatten med mera och man har egna montörer och servicemontörer som auktoriserats av Actic Spa.
– För den som vill ha ett bekymmersfritt spabad kan vi också erbjuda serviceavtal där vi med ett visst intervall kontrollerar anläggningen, byter packningar, fyller på kemikalier mm, säger Christian Hedin. Köper man ett exklusivt spabad ska man också kunna förvänta sig att både produkt och service håller högsta kvalitet och vårt mål är att ha branschens bästa service.
Vattenrening
Vattnet är ju en central del av spabadet och där ligger Arctic Spa i framkant med sitt unika system med saltrening, Spa Boy, som ger - automatisk skötsel av spabadet.
- Vårt automatiska system Spa Boy för vattenbehandling är det viktigaste framsteget inom spabad på många år, säger Christian Hedin. 99 procent sav kunderna väljer Spa Boy!
Istället för manuell testning och reningsmedel till spabadet så känner Spa Boy automatiskt av och bevarar idealiska förhållanden i spavattnet. Spa Boy har sensorer med medicinsk standard och analyserar kontinuerligt vattnets renhet. Spa Boy-systemet kan säkerställa att nivåerna av reningsmedel är optimala.
Om pH-värdet i spabad skulle komma något ur balans så varnar Spa Boy badets ägare via displayen, en app i mobilen eller via en hemsida så att det kan korrigeras.
- Istället för att lita på besvärlig och inexakt manuell testning och dosering av reningsmedel, känner Spa Boy automatiskt av och bibehåller idealiska förhållanden i spavattnet, säger Christian Hedin.
Om pH-värdet skulle råka komma ur balans varnar Spa Boy via displayen, app i mobilen eller via en hemsida så att ägaren kan se till att systemet korrigeras.
- Det är ju särskilt viktigt om man är på långresa, säger Christian Hedin. Särskilt på vintern när det är riktigt kallt.
Spabadet bör anslutas till 3-fas 380 volt och det finns normalt i de flesta svenska hushåll och det behövs normalt ingen uppdatering av elabonnemanget.
Vad ska man tänka på mer för att få en bra spaupplevelse?
- Under vinterhalvårets badsäsong utomhus är det optimalt om man kan sitta med vattenytan 3 cm från översidan av axlarna, så rygglängd bör man tänka på, säger Christian Hedin. I en familj har ofta alla olika kroppslängder, så ett spabad med olika sitthöjder är optimalt.
På avsvalkningsplatserna kan badande sitta behagligt och komma upp lite högre. Det är även bra att ha platser där mindre barn kan sitta skönt och behagligt.
Vad ska man tänka på när det gäller massagefunktionerna?
- Massageupplevelsen är ett viktig när man väljer spabad, säger Christian Hedin. Många förstagångsköpare underskattar värdet av att ha fler pumpar och jetstrålar.
Vattenrening
Isolering
Ett välisolerat spabad håller temperaturen längre, men det gäller också att isoleringen ger möjlighet till effektiv skötsel och service. – Arctic Spa isolerar ytterhöljena och med det självbärande glasfiberarmerade karet ligger el- och vatteninstallationer lätt tillgängliga för service, säger Christian Hedin. Många billiga spabad har utrymmet fyllt av polyuretan så att man tvingas skära i isoleringen för att till exempel kunna byta en lampa.
Det kan ta minst en timme för att byta en lampa i belysningen, något som kan göras på någon minut med ett Arctic Spa.
Finansiering
Arctic Spa Norr erbjuder både företag och privatpersoner förmånlig finansiering.
– För många företag är leasing det mest förmånliga så att man slipper belasta likviditeten, säger Christian Hedin. Vi kan erbjuda företagsleasing från cirka 1.700 kr per månad plus moms.
Om kunden vill uppgradera sitt spabad eller vill byta av andra skäl så kan man hos Arctic Spa Nord lämna det gamla spabadet som delbetalning.
– Vi går igenom och ser till att de inbytta spabaden köpas nästan lika tryggt som ett nytt, säger Christian Hedin.

Arctic Spas

Arctic Spas

Medlem sedan 2018-11-16

Arctic Spas i Gävle är stolta återförsäljare i Sverige för Blue Falls Manufacturer – en unik tillverkare av spabad från Toronto i Kanada. Arctic ... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Välj ditt språk

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng