Tänk på detta

Hur skulle det se ut om ditt rum saknade dörrar? Då skulle det kanske inte riktigt kallas ett rum. Detta gör att en innerdörr måste passa ihop med hemmets övriga stil, ibland till och med den som förgyller rummet och blir den där extra detaljen som lyfter hela rummets känsla. Å, andra sidan kanske det är så att du inte bryr dig om innerdörrens stil utan bara vill ha en enkel dörr som fyller sin funktion. Oavsett vilket så finns det mängder med olika alternativ.

Allt från enkla, släta dörrar till ståtliga innerdörrar med mönster. Utöver smak och stil är det bra att tänka över de praktiska förutsättningarna i det rum du söker dörr till. Har du till exempel inte så gott om plats kan du välja en platsbesparande vikdörr av PVC-plast som både är enkel och smidig men även lätt att rengöra. Det är inte alltid lätt att på förhand veta vilken dörr som passar till just ditt hem. Börja med att ta noggranna mått på dörrhålet och karmarna. Det är nämligen inte alltid att innerdörrar med standardmått passar alla dörrposter. När mått på dörrar anges pratar man oftast om dörrbladsmått. Dörrbladet är själva dörren, exklusive dörrkarmen runtom dörröppningen.

Tänk också på ifall du ska montera dörren själv eller ta hjälp av en snickare? Det behöver inte vara så svårt att montera en dörr på egen hand. Däremot kan det vara väldigt tungt eftersom en dörr väger en hel del. Glöm dessutom inte att köpa med dörrfoder, karm, dörrtröskel och dörrhandtag! Det är inte alltid dessa medföljer.

Lycka Till!