Alltså slog jag en signal till det nybyggda Östers Hamam på Norra Fiskargatan 4 här i Gävle.

Den vänliga unga damen, som jag fick prata med, bokade snabbt in mig för nästa dag såsom jag ville.

Jag fick också acceptera att jag blev en av ”testpiloterna” för denna nya, ännu inte öppnade, anläggning. Officiellt öppningsdatum var ju satt till den första februari, därför att allt, och verkligen allt, skall vara perfekt från start!

Väl på plats blev jag mottagen med ett vackert leende och en pytteliten kopp stark espresso. Brrr! Men jag piggnade till ordentligt.

Nyckelkortet, de flertalet frottéhanddukarna och badrocken i elegant utförande fanns redan framtagna till mig. Efter en inledande dusch och tvagning, började jag med en 70 graders Torrbastu, som snabbt blev 90 grader varm, när några rejäla skopor vatten fick förångas.

Först en mellanliggande dusch och en skön stunds relax med meditativ bakgrundsmusik på låg volym.

Turkisk ångbastu

Sedan fick jag återuppleva en autentisk turkisk ångbastu! Från halsen och ned till fötterna omslöts jag av ett behagligt varmt moln av fuktig ånga! Kände hur kroppens muskler sakta kändes lättare, avslappade och hur spänningarna avtog.

Dags för en lätt måltid i en bekväm fåtölj!

Det var gott om tid för en fortsättning, och jag kunde välja bland Massage, Aromaterapi, Varma Relaxstenen & Mycket Mera!

Och mitt val föll på:

Den stora varma Relaxstenen! Här hade jag nog behövt en kudde under huvudet.

Det finns också ett stort och välavvägt kropps- och presentsortiment här. Tacksam för att de inte envisades med att jag skulle köpa av dessa varor!

Relaxavdelningen

Innan avslut passade jag på att sjunka ned i en däckstol med en öl (alkoholfri) i Relaxavdelningen.

Jag hade en skön känsla i kroppen, spänningarna var borta, och istället kom välbefinnande och gott humör, av denna fullständiga avkoppling!

Det här kommer jag att göra snart igen – Var så säker!

Bokning

Förbokning inför stora premiären den 1:a februari och fortsättning  070-846 4151.

 

Text  Horst Mueller                                            Foto  Östers Hamam