Som med alla kosttillskott ska Kyolic kombineras med en balanserad och mångsidig kost och välbefinnande motion. Vi berättar mer om vad ett kostbaserat tillskott i form av lagrad vitlök kan göra för dig.

Vitlökextrakt på marknaden

Det finns mängder med olika kosttillskott. Det ena efter det andra utmålar snabba resultat, så även olika kosttillskott som är baserad på vitlöksextrakt. Se vad Kyolic kan göra för dig. Våga prova. Det finns mängder med forskning som baseras på testning utifrån vitlök.

Hur är det med lukten?

Många är skeptiska till kosttillskott baserad på vitlök enbart på grund av doften. De är rädda för att de ska lukta vitlök. Att vitlöken avger en viss doft beror på svavlet i färsk vitlök. I de kosttillskott som baseras på vitlök har vitlöken lagrats och den kemiska matchningen i vitlöken har förändrats. Dessa kosttillskott, även om de innehåller vitlök, skapar därmed ingen lukt, varken från din andedräkt eller svett. Däremot kan kapseln som sådan lukta en del, eftersom det trots allt är vitlök som är huvudingrediensen.

Hur många vitlöksklyftor bör jag äta per dag?

Äter du ett kosttillskott som baseras på vitlök är det lite olika från tillverkare till tillverkare hur många kapslar per dag du ska äta. Forskning visar dock att cirka 3 vitlöksklyftor per dag är ett rimligt intag för att få bästa hälsoeffekt. Detta brukar därför tillverkarna utgå ifrån och basera sin dagliga rekommendation på. En stor fördel med kosttillskott är faktiskt att du slipper knapra råa vitlöksklyftor med all dess biverkning i form av lukt. Kosttillskotten tar vara på den hälsosamma effekten som vitlöken genererar men eliminerar samtidigt doften.