Gävle Lucia 2017

Välbesökt Luciakonsert på Söders Källa

3/12, 2017 kl. 22:09

Årets kronbärare i Gävle Lucia 2017 blev Luciakandidat nr 2, Hilda Edström. I år är det 9 kandidater och alla kallas Gävle Lucia, men bara en får bära ljuskronan. Hilda fick det ärorika uppdraget i samband med Luciakonserten söndag den 3 december på Söders Källa, som var fullsatt. Hilda var både allmänhetens och Lions val till kronbärare.

  • Hilda Edström får ljuskronan på plats av Lions Kerstin Johansson
  • En glad men samtidigt lite ”chockad” Kronbärare Hulda
  • Kvällens konferencier och tillika Lions Luciageneral Bengtåke
  • Gävle Lucia på invigningen av Gävles Julbocl
  • Mycket folk på invigningen av Julbocken

– Det var en glad överraskning att jag får bära ljuskronan i år, jag blev nästan lite chockad när mitt namn ropades upp, sa Hilda Edström.
I år var det stort intresse för att rösta och av det var drygt 700 röster som kom in via mail och vykort. - Det var 156 röster som kom på vykort och de var mycket vackra och roliga att läsa, sa Bengtåke Johansson, Lions Lucia general och dagens konferencier på Luciakonserten. Vi i Lions Luciakommitté tackar alla Gävlebor som engagerat sig i Gävle Lucia.
Två av årets Gävle Lucia sjöng solo på konserten. Vera Helin sjöng ”Himlen I min famn”, skriven av Carola Häggkvist och Erik Hillestad. Agnes Blomqvist sjöng ”Julen är här”, skriven av Billy Butt och Sölve Rydell.
Det var också mycket skönsång och musik under Luciakonserten av Luciakören, Coffebeans, Lyriska kören, Nynässkolans musikprofiler samt solisterna Thomas Nordlund och 2016-års Lucia, Malin Engvall från Hedesunda, på trumpet. Dansskolan Step-by-step underhöll med dansuppvisning.
Tidigare på kvällen deltog Gävle Lucia även på invigningen av Gävles Julbock.

Gävle Lucia 2018

Gävle Lucia 2018

Medlem sedan 2016-07-04

Gävle Lucia är ett musikaliskt välgörenhetsprojekt som drivs av Lions Club Gävle.
Lions Gävle rekryterar flickor i åldrarna 15-22 till en musika... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Välj ditt språk

Mer läsning

Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng