Men det går så klart att ha en skänk i de flesta rum samt även förvara lite av vad du vill i dem. Då det idag finns en mängd olika sorters skänkar, så kan det vara svårt att veta hur man ska välja den rätta skänken.

Det du ska fundera på inför valet av skänk, det är var du vill att den ska stå och vad det är du vill förvara i den. Det gör att du enklare kan hitta en passande skänk. Det kan vara en fördel att matcha den med övriga möbler i det rum den ska stå i. Antingen genom att ha samma material eller samma färg.

Vad vill du använda din skänk till?

Ursprungligen var skänken till för att ha i köket, för att förvara porslin och andra köksutensilier i och på. Den hade ofta då även en avställningsyta på ovansidan, ursprungligen avsedd att servera ifrån. Namnet skänk som möbeln har, kommer nämligen från syftet som den hade, att skänka (servera) ifrån.

Idag finns det många olika varianter av skänkar att välja mellan. Det går att ha en skänk i sovrummet till exempel. Den kan du då ha för att förvara underkläder i, eller kanske lakan och andra sängkläder. En skänk passar även bra som en entrémöbel, att ha i din hall. Passar perfekt för att kunna förvara vantar, mössor och annat i.

Satsa på en bra skänk

Om du vill ha en bra skänk, så kika gärna in på Java Möbler. Hos dem finns det nämligen ett stort utbud av skänkar, i olika material, färger och storlekar. Där kan du hitta exakt den skänk du vill ha.