– Det är en tråkig utveckling eftersom det känns bättre med en mer personlig kontakt, säger Erik Pettersson. Representanterna har aldrig tvekat att komma och vi har sett till att de trivts hos oss, men så är livet, ingenting varar för evigt.
Att representanterna verkligen trivts på Vårmässan har jag fått många vittnesmål om när jag gjort reportage om denna årliga tradition på Kryddstigen. Petterssons Mekaniska på Kryddstigen är en unik butik med ett tekniskt sortiment som inte har sin like någonstans! Till och med utländska kollegor ringer till Erik Pettersson när de har svårt att få tag i en viss reservdel, som inte finns på något annat ställe. Ja, ni vet, ”om du inte får tag i vad du behöver, åk till Erik på Kryddstigen och beskriv prylen så har han den i någon hylla”. Finns den inte hos Petterssons finns prylen inte någon annan stans heller. – Vi har ju både service och försäljning av olika redskap för både proffs och amatörer och då behöver vi själva ha tillgång till gamla reservdelar för att kunden ska bli nöjd, säger Erik Pettersson. Jag säljer gärna en ny maskin men om den gamla kan lagas så att den fungerar så är det ju oftast bättre för kunden.
Representanter eller inte, Erik Pettersson och hans personal har bra koll och vet det mesta om de produkter som finns i sortimentet. Så man kan säga att det i fortsättningen i princip blir Vårmässa varje dag!
Text och foto: Torbjörn Edlund