Är det en kontorsstol för hemmakontoret du vill ha, eller för att ha på jobbet? Eller är du ute efter en stol för skrivbord för att ha vid barnens skrivbord? Om du ska ha en ny stol för kontoret så är det bra att fundera på om det ska vara en stol som går att justera, om det ska finnas hjul på den eller armstöd. Fundera även på om det måste vara ett särskilt material.

Det bästa är att varje medarbetare har en egen personlig skrivbordsstol. Men är ni flera som ska dela, så är det extra viktigt att den går att justera, så att den passar olika personer med olika längd och behov.

Smart välja ergonomisk stol till skrivbordet

Oavsett om du ska ha en skrivbordsstol eller en kontorsstol så är det rätt bra att välja en modell som är ergonomisk. Det finns idag olika former av arbetsstolar, balansstolar, skrivbordsstolar, kontorsstolar och så vidare att välja mellan på www.azdesign.se. De har då många bra funktioner som gör det bekvämare att sitta nere och jobba. Tänk dock på att det ibland kan vara bra att stå upp och jobba, så satsa även på ett höj-och sänkbart skrivbord.

En kontorsstol kan komma med nackstöd, så väl som utan. Samma sak med armstöd. Det är rätt bra att testa att sitta i olika stolar, för att se vad som är bäst för dig.

Satsa på ergonomiska kontorsmöbler

Det är rätt smart att tänka ergonomiskt överlag, inte bara när man talar om skrivbordsstolar. Därmed kan det vara bra att se till att alla möbler ni har på kontoret är utformade för att främja en bättre ergonomi. Behöver ni hjälp med det ergonomiska så kan det vara bra att anlita en ergonom för besök på ert jobb.