Eller vad sägs om ett rött vin som passar fredagens goda middag? För alla er som älskar vin och helst har flera flaskor i hemmet så krävs det lite utrustning som håller alla dyrbara flaskor på plats. En fin vinhylla passar väldigt bra. Du kan ha den i köket eller vardagsrummet, beroende på dina egna preferenser. Istället för vin hylla, om du känner att det inte riktigt är din lösning kan du införskaffa vinkyl istället.

Mat och vin – en oslagbar kombination

Vin och mat är en oslagbar kombination, en som skapar oförglömliga kvällar och minnen. God mat går hand i hand med rätt vin. Men vilka rätter passar till vinsorterna och hur ska man kombinera? I regel brukar man säga att fisk och skaldjur passar med vitt torrt vin. Ska du servera sallad bör du ha en flaska rosé på bordet. Mustiga, röda viner passar rött kött och vilt. Kyckling och kalkon kan serveras med lätta röda eller vita viner beroende på själva rätten och såsen.

Dessertviner är väldigt populära i Italien och Spanien. Trenden har spritt sig även i Sverige. Så när det är dags att ta fram tårtan gäller det att ha ett dessertvin redo för den som vill.

Stort utbud

Även om Sverige inte är den kändaste vintillverkaren i världen har vi svenskar möjligheten att avnjuta många och olika viner. Vinimporten är välutvecklad och det går att hitta vin till alla rätter. Utbudet är väldigt stort och i många fall kan det bli svårt att välja rätt flaska. Smak, fyllighet och eftersmak skiljer sig olika vinsorter och tillverkare emellan. Om du inte är en hängiven vinkännare kan du alltid fråga om råd när du står i affären och behöver välja kvällens flaska.