Att restauranger alltmer försöker locka med utsökt vin anpassat till deras maträtter är också en trend. Det är därför inte så konstigt att allt fler pratar om vinkyl och vinkylskåp. Vi berättar mer om fördelarna och vad du kan behöva tänka på.

Fördelar med vinkyl

Det absolut viktigaste syftet med en vinkyl är att den bevarar vinets egenskaper och håller det i rätt tempererat. En vinkyl ger dig möjligheten att njuta av vinet på ett enkelt sätt och vara säker på att det smakar som bäst vid serveringstillfället. Att välja en Vestfrost vinkyl betyder att du får en fin produkt med lång hållbarhet, hög energiklass och låg ljudnivå. Med en sådan vinkyl får du en elegant och funktionell lösning som ger vinet rätt miljö. Om du köper en vinkyl säkrar du ett optimalt mikroklimat för ditt vin, ett klimat som också motsvarar klimatet i vinproducentens vinkällare. Du skyddar vinet mot både temperaturförändringar, skakningar, UV-strålning och smakpåverkan från andra matvaror, och du säkrar att vinet mognar korrekt.

Viktigt att tänka på när du köper vinkyl 

Hur många flaskor du behöver plats för? Tänk på att det finns mindre kyl som rymmer 18 flaskor och riktigt stora där du kan förvara 180 flaskor. Variationer förekommer där mitt emellan. Hur länge kommer du att förvara vinerna? Olika modeller rekommenderas till olika typer av förvar vilket gör att det är extra viktigt att vara medveten om förvarets tidsram. Hur stor yta du har till ditt förfogande? Mät gärna ytan innan du väljer modell. Det finns fristående, inbyggda eller integrerbara varianter. 

Lycka till!