Öppna data och dess affärsmöjligheter

  • E4 och E16
Datum: 2/10 Tid: 08:00

Vad är öppna data och hur kan det hjälpa mig?

Välkommen på digitalt seminarium den 2 oktober klockan 08:00-09:00

Många har säkert hört begreppet öppna data, men vad innebär det egentligen? Den frågan vill vi på Gävle kommun besvara genom en seminarieserie med syfte att öka förståelsen för hur öppna data kan användas och på sikt ge affärsmöjligheter för innovatörer, företagare och näringsliv.

Öppna data kan kortfattat beskrivas som en stor mängd information, tillgänglig för allmänheten, ur vilken man kan dra särskilda slutsatser. Det kan handla om allt från antal busshållplatser och förskolor i ett geografiskt område till hur många cyklar som passerar Kungsbron varje morgon.

Vi inleder seminarieserien med att gästas av Magnus Engström från Future Position X som förklarar möjligheterna med öppna data och hur man kan nyttja informationen som går att få fram - till exempel kan den utgöra underlag för en ny unik affärsidé! Marie Nilsson från Gävle kommuns GIS-avdelning deltar också för att berätta om vilka typer av öppna data som finns att tillgå i Gävle.

Klara Wirdby från Gävle kommuns Näringslivsavdelning är moderator.

Klicka här för att komma till anmälan. Kom ihåg att Microsoft Teams tillåter max 250 deltagare - först till kvarn!


Varmt välkommen!

Vad vill du läsa?

Publicera

Välj ditt språk

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer