Lastbilssimulator för chaufförsutbildningar till Gävle

Logistikstaden Gävle har fått en ny viktig pusselbit när det gäller att utbilda kompetenta svenska yrkeschaufförer. Pär Dahlstedt som utvecklar Svea Trafikcenter har investerat i en världsledande och avancerad utbildningssimulator för tunga fordon.

– Vår målsättning är att erbjuda Sveriges mest kompletta utbildning för yrkeschaufförer inom lastbil och logistik, berättar Pär Dahlstedt. Det här är en fantastisk simulator för grundläggande kunskaper om hur man kör både lastbilar och tunga arbetsfordon  samtidigt som den ger utmärkta möjligheter att kunna slipa upp redan befintliga kunskaper.

Simulatorn innehåller i stort sett alla fordon som finns på den svenska marknaden inklusive s.k. gula arbetsmaskiner och specialtruckar med undantag för något specialfordon.
– Vi vänder oss i första hand till blivande yrkeschaufförer inom ganska många olika områden i och med att vi har både blåljussimulator och tunga fordon, säger Pär.

Grafiken är utvecklad med tyngdpunkt på att skapa fordon och maskiner som verkar i en autentisk och realistisk arbetsmiljö och situation. Varje maskintyp har en uppsättning noggrant utvecklade övningar som är optimerade för att träna eleverna i underhåll, körförmåga, manövreringsförmåga och säkerhet.
– Den här simulatorn är mycket effektivt då man spar oerhört mycket tid i jämförelse med att ta sig ut i vekligheten, säger Lasse Holm på Tenstar Simulation som är världsledande med den svenskutvecklade simulatorn. 
Det här är ju inget TV-spel eller någon lek utan en mycket avancerad utbildningssimulator. Resultatet blir ett både bättre och billigare körkort.

Idag finns närmare 900 stycken av Tenstars simulatorer runt om i världen vars syfte är att bidra till att minimera utsläpp, öka effektiviteten och förbättra säkerheten under och efter fordons- och maskinutbildning.

För mer information och kontakt
Pär Dahlstedt
073-839 29 89
par@bomhustrafikskola.se
https://sveatrafikcenter.se

Om Svea TrafikCenter
Sveriges trafikcenter för yrkesförare. Våra utbildningar för lastbilschaufförer ger dig kunskaper och färdigheter att kunna arbeta som yrkesförare med behörighet för lastbilar klass C och CE. Yrkesutbildningen gör dig till en serviceinriktad, säkerhets- samt kvalitets- och miljömedveten yrkesförare.
Vi utbildar Sveriges yrkesförare på riksnivå. Kostnadseffektiva utbildningar med möjlighet till boende i logistikstaden Gävle - mitt i Sverige, en timme norr om Arlanda.
För mer information se:
https://sveatrafikcenter.se


Om Tenstar Simulation
Tenstar Simulation erbjuder ett brett utbud av professionella simulatorer för maskinutbildning, indelade i fem segment. Varje maskintyp har en uppsättning noggrant utvecklade övningar som är optimerade för att träna eleverna i underhåll, körning, manövrering, säkerhet och specialhantering.
För mer information om Tenstar:
https://www.tenstarsimulation.com/se

Svensk Presstjänst

Svensk Presstjänst

Medlem sedan 2017-02-15

Presstjänst - den svenska skrivbyrån
Presstjänst är en svensk skrivbyrå som formulerar, publicerar och distribuerar nyhetsuppdateringar samt skr... Läs mer

Vad vill du läsa?
Publicera
Mer läsning
Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook
Nyhetsbrev
Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer