Jocke Kumlin visar konferensavdelningen

Dome Adrenaline Zone – extremsport för alla

9/11, 2018 kl. 22:30

Nyetableringar är något vi gillar i Gävle och när det dessutom handlar om en världsunik anläggning så måste man bara få veta mer, vad är det och vad är det som är unikt! Gävles Företagarföreningar hade därför bjudit in medlemmar och andra intresserade till ett studiebesök hos Dome Adrenaline Zone på Utanvindsvägen 5 i Gävle. Drygt 30 intresserade samlades klockan 7 och de riktigt pigga och alerta kom redan 6.30 för att prova på en annorlunda träning med instruktörer från Dome.

  • Morgongympa
  • Jocke Kumlin på klätterväggen
  • Margareta Wedin (kommunalråd C) och Jocke Kumlin
  • Frukost med information
  • Caroline Lundberg (platschef) och Jocke Kumlin
  • Ett av rummen i övernattningscampen
  • Anton Elvelind (Re-Create Måleri), Ralph Brodin (ordf. Brynäs Företagarförening), Margareta Wedin (kommunalråd C), Jocke och Björn Kumlin
  • Bungyjump
  • Anton Eriksson demonstrerade bungyjump

Dome har flyttat in i Ericssons före detta lokaler och byggt om till en häftig upplevelse, särskilt för de som sysslar med ”extremsport”. Men låt er inte avskräckas, alla kan må bra av att utmana sig själv!
Jocke Kumlin hälsade alla välkomna och berättade om resan, som började för flera år sedan.
– Mina barn sysslade med olika actionsporter och tyckte att det skulle behövas en inomhusanläggning som fungerar året runt så vi tittade på vad som finns i Sverige och även i andra länder och såg att det fanns stora möjligheter att göra en unik anläggning, sa Jocke Kumlin. För den verksamhet vi bedriver krävs både stora ytor och stor takhöjd och det fann vi här i Gävle i den här byggnaden.
Det krävdes en hel del ombyggnad och anpassning och därför tog Jocke Kumlin kontakt med Gävle kommuns förra näringslivschefen Johan Tunhult.
– Johan var egentligen ledig men han kom ändå hit för att prata med oss, sa Jocke Kumlin. Johan har varit ovärderlig för oss och han hjälpte oss att få kontakt med rätt personer.
Lokalen invigdes den 9 februari och sportlovet strax efter blev en utmaning för att testa hur det fungerade.
– Det har varit en tuff resa men vi har fantastiska medarbetare som gett allt och lite till för att våra gäster ska trivas, sa Jocke Kumlin. Det handlar ju om flera olika verksamheter, inte bara träning, utan vi har också en övernattningscamp för uppåt 74 personer, konferensavdelning, restaurang med mera för att kunna erbjuda en komplett upplevelse.
Anläggningen kan användas både av enskilda och företag, föreningar eller organisationer.
– Här ska man kunna träna, ordna kalas, konferenser och personalaktiviteter där alla kan vara med på sina egna villkor, sa Jocke Kumlin. Man ska kunna göra som man vill, bara man inte skadar sig själv eller andra.
– Vi har inga förbudsskyltar utan man får ta eget ansvar, det är vår pedagogiska idé, sa Jocke Kumlin. Vi är väldigt glada att även många med bokstavsdiagnoser verkligen har uppskattat att vara hos oss.
Frukostmötet var också ett startskott för att presentera Dome Adrenaline Zone för att Gävles företagare ska få uppleva vilka möjligheter det finns för olika personalaktiviteter. Man har egen restaurang med alkoholtillstånd för slutna sällskap.
Den här typen av aktiviteter kommer att växa och Jocke Kumlin räknar upp olika aktiviteter som man erbjuder i de fräscha lokalerna:
• After Work
• Julbord, men inte i år
• Gemensam träning, med eller utan instruktör
• Teambuilding, 5-kamp etc.
– Vi erbjuder också företagen att bli partner och man kan köpa ett partnerskap som innehåller 50 fribiljetter, en heldagskonferens för upp till 40 personer, som kan delas upp på flera tillfällen samt en reklamskylt inne i anläggningen, sa Jocke Kumlin.
Dome får besöker från hela Mellansverige och även från utlandet.
– En dag fick vi besök av två kanadensare, som visade sig vara två av världens bästa slopestyle-åkare, berättade Jocke Kumlin. De sa att det här är bästa stället i världen för att lära sig nya trick!
Tänk, bäst i världen – i lilla Gävle!
Trampolinerna är av toppenkvalitet och en av besökarna har rekordet med ett hopp med 6 volter!
I hallen ”Jump & Pump” är det 12 meters takhöjd och kanske den viktigaste delen i Dome.
– Här kan man träna skateboard, kickbike, inlines, cykel – ja allt som rullar eller glider, sa Jocke Kumlin. Minimiåldern för anläggning är 6 år men nu öppnar vi upp för yngre på onsdagar klockan 12-14 i sällskap av en förälder.
Tilläggas kan att man hoppa bungy-jump i matsalen som har en takhöjd på 14 meter. Hoppet är 10 meter högt och man faller fritt i några meter innan man bromsas upp och kan landa lugnt och stilla på golvet.
– Vi hade besök av en familj från Stockholm som kom tillsammans med morfar cirka 70 år, sa Jocke Kumlin. När han kom in i Jump & Pump-hallen sa han spontant ”dra åt h-e, det var det häftigaste jag sett”.
Ett bra betyg, eller hur?
Med på mötet var också Jockes pappa Björn Kumlin, som berättade om hur han startade eget och blev Sveriges störste målerientreprenör, se separat artikel.

Text & foto: Torbjörn Edlund

Brynäs Företagarförening

Brynäs Företagarförening

Medlem sedan 2016-08-25

Brynäs Företagarförening
Föreningen har till ändamål att främja medlemmars ekonomiska intressen, genom att:
• Etablera ett fungerande system fö... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Välj ditt språk

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng