Tankens Dag samordnades av Leif Grytenius i samarbete med Bomhus Folkets Hus och ett tiotal personer som på olika sätt arbetar med personlig utveckling. En heldag med föreläsningar och andra kringaktiviteter skulle det bli – allt i en anda av positiva tankar för att på detta sätt bidra till en bättre värld. Arrangörerna bestämde tidigt att det skulle vara fritt inträde, så man fick lita helt till ideella krafter när det gällde föreläsningar, arrangemang, lokaler och marknadsföring.

Utöver arrangörernas förberedelser ställde även Bomhus Folkets Hus upp med lokaler och hjälp med arrangemanget. Precisallt Media AB sponsrade med marknadsföring genom digitala annonsskärmar på stortorget och i bussarna. Uppslutningen bland de fantastiska föreläsarnas ideella insatser gjorde att evenemanget gick att erbjuda gratis till Gävleborna.

Redan innan vi öppnade ringlade en kö utanför Folkets Hus, och vid tiden för invigning strax innan 11 denna söndag förmiddag hade närmare 200 personer kommit för att bevittna denna unika premiär.

Bengt-Göran Wikström inledde dagen med en jättespännande föreläsning om tankens påverkan på kroppen, kopplat även till människa och miljö. Kerstin Hjelm föreläste om olika sätt att vända tanken i vardagsnära situationer. Harry Öster Törnby förmedlade på ett personligt sätt praktiska verktyg för bättre kommunikation och konflikthantering med hjälp av ”kreativt klarspråk”. Leena Bergander höll en rolig och inspirerande föreläsning om hur våra omedvetna tankar om pojkar och flickor påverkar beteenden. Mats Ohlsson avslutade dagen med en inspirerande föreläsning om att tänja på sina gränser med tankens hjälp och involverade publiken i praktiska övningar. Mellan varje föreläsning fick arrangörerna ett träningspass genom att bära fram flera stolar. För även om läktaren var full till sista bänk redan från start, så kom det mer och mer folk under dagen. Vid sista föreläsningen var det fullt med stolar ända fram till scenen, så knappt en enda pinnstol till fick plats, cirka 240 personer. I kringaktiviteter kunde man bland annat gå på minimässa, göra sin egen visionstavla eller se filmen The Secret.

Nu vill arrangörerna givetvis sprida detta firande kommande år den 7 februari med spännande aktiviteter om tankens kraft i hela landet. Firandet spred sig redan i år upp till Sollefteå där Marina Gyllander föreläste om att ”du blir vad du tänker”. Snart har kanske Tankens Dag sin självklara plats i alla våra almanackor. Det börjar med en tanke. Tack vara många fina ideella insatser och Leif Grytenius samordning blev det en mycket lyckad världspremiär av Tankens Dag. Läs mer på: http://www.tankensdag.se