Under förra våren utvecklades det webbaserade coachingprogrammet ”Självcoaching”. Idén växte fram i slutet av ett tidigare EU-projekt i samarbete med Försäkringskassan och ABF. Företagets grundare, Tommy Elofsson, funderade då kring olika sätt att kvalitetssäkra utvecklingsprocessen inom coaching bättre.

Programmet innehåller korta utbildningsfilmer med Mia Törnblom och fil.dr. Lars-Eric Uneståhl, inspelade endast för detta program, samt coaching och mental träning. Mätningar görs före under och efter om måluppfyllelse, framgångsfaktorer med mera. Uneståhls program har sedan starten varit en grundläggande del Mentors verksamhet. Även Mia Törnbloms program för att bygga självkänsla har använts flitigt i tidigare projekt med sjukskrivna. Mia Törnblom och Lars-Eric Uneståhl kontaktades därför som båda gillade idén.

Det färdiga resultatet av Självcoachingprogrammet växte fram under våren 2008. Ursprungsidén var ett program för långtidssjukskrivna inför ett kommande EU-projekt men programmet väckte tidigt stort intresse även hos företag. Utvecklingen av programmet fick delvis innovationsstöd av ALMI och Länsstyrelsen.

Idag finns programmet anpassad för flera olika målgrupper. Sandvik Systems Development, ABF, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen är några kunder som använder programmet idag. Mentor AB utbildar även handledare i programmet. De som är inskrivna på arbetsförmedlingen och deltar i Jobbcoaching kan idag få fri tillgång till Självcoaching.

Företaget har idag två anställda, men företagets grundare och VD, Tommy Elofsson, räknar med att anställa minst en person till redan i år. En fortsatt mycket positiv tillväxt förutspås även under det närmaste året.