Mässan har de valt att kalla för IH mässan, Innovativa Hamrångebygden. En mässa där de visar upp Hamrångebygdens (Bergby, Norrsundet och Hamrånge) företag.

9.e klassarna har sedan årskurs 8 haft en arbetslivsmentor från ett lokalt företag, detta som ett led i skolans entreprenöriella inriktning. Skolan har sedan länge ett samarbete med den lokala företagarföreningen ur vilken de flesta arbetslivsmentorer hämtas. IH mässan blir examen för eleverna som har fått färdigställa en utställningsmonter om sin mentors företag. Allt är gjort av eleverna som driver arbetet som sina egna projekt. Projekten är ämnesövergripande och betygsgrundande. Det är i allra högsta grad på ”riktigt” då eleverna representerar sin arbetslivsmentors företag.

Vi vill skapa ett win- win förhållande med vårt arbetslivsmentorsprogram säger projektledare Tommy Leijding. – Det skall finnas en vinning för företagen att engagera i sin bygds ungdomar. Förutom att de naturligtvis bygger sitt eget varumärke när det engagerar sig socialt, får företaget vara med och exponeras på IH mässan. För skolan och eleverna är det naturligtvis en vinst i att få träna på att driva projekt och vara entreprenöriella, inte minst får våra eleverna en möjlighet att börja bygga sina kontaktnät säger Tommy.

- Att arbeta så här i projektform på riktigt är hur kul som helst, säger Sara Jensen Strandberg i 9A som har driver ett projekt kring familjeholmen förlag. Vår arbetslivsmentor Göran Bäuerle pushar och stöttar oss, det blir ju ett projekt som påverkar betyget i positivt i många ämnen. I projektet är vi elever projektledare och vi använder skolans pedagoger som coacher, nu hoppas vi och tror att riktigt många kommer till mässan den 28 mars avslutar Sara.

Invigningstalare och invigare av mässan blir en före detta elev, Stig – Björn Ljunggren, skribent, föreläsare, konsult och proffstyckare, känd från tv.



För ytterligare information:


Tommy Leijding
Mob: 0739 – 16 74 04
E-post: tommy.leijding@skola.gavle.se